Tekil Mesaj gösterimi
 
Alt 22.Nisan.2025, 18:07
Nil Nil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member
 
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2025
Nereden: Austria
Mesajlar: 92
Standart Her tarif için havucun miniği makbul! Kurutup pişirin, faydasını 2'ye katlayın

Kolaylık olması için basitçe kesilen bebek havuçlar kolayca yıkanır, soyulur ve daha küçük, yuvarlak parçalara dönüştürülebilirler.

Hasattan sonra havuçlar doğal olarak nem salar, depolama ve taşıma sırasında nemleri ile görünümlerini korumaya yardımcı olmak için az miktarda su ekleriz. Bu, havuçların çıtır çıtır ve taze kalmasına yardımcı olur.



Alıntı MetniDış kabuğu soyulduğundan lifte hafif bir fark olabilir. Örneğin büyük bir çiğ havuçta yaklaşık 3,1 gram lif varken, küçük havuçlarda bu miktar 2,7 gramdır.



Genel sağlığınız için en önemli şey, taze, kurutulmuş, dondurulmuş veya önceden kesilmiş ve yıkanmış olsun, daha fazla meyve ve sebze tüketmektir. Bu yüzden küçük lif farkını kafanıza takmayın.

Bebek havuçlar haşlanabilir, sotelenebilir veya kızartılabilir. Sadece sotelemeden veya kızartmadan önce kurutun çünkü aşırı nem, pişirme sırasında istediğiniz lezzetli kızarmayı azaltacaktır.
Alıntı ile Cevapla