
31.Mayıs.2019, 03:32
|
Senior Member
|
|
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Ghana
Mesajlar: 111
|
|
Enginar nasıl soyulur?
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Kalan dış yaprakları ve katı kısımlarını elinizle alın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!]Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ek edilmiş suda bekletin.
|