Çocuk sevinçli bir şekilde elinde topu sektire sektire sahneye çıkar. Sandalyeye oturur ve kitap okumaya çalışır. Saatine bakar. Babasmın eve gelmesi gereken saat gelmiştir. -Babam da nerede kaldı ya. Annesine sesleniyor: -Anne babam gelmedi! Sana geç geleceğine dair bir şeyler söyledi mi? Çoktan gelmesi gerekirdi. Sabırsız bir şekilde pencereden bakıyor. Tekrar kitap okumaya çalışıyor. Zil çalar.Kitabı kenara fırlatarak: -Geldi işte. Sen zahmet etme ebeveyn ben açarım. Kapıyı açar açmaz: ÇOCUK :Baba sana bomba gibi haberim var. Duyduğumda bende inanamadım. Benimle gurur duyacaksın. BABA : Yavrum simdik değil çok yorgunum. Bırak biraz dinleneyimtamam mı? Babası oturur. ÇOCUK : E baba hiç mi merak etmiyorsun ? BABA : Yemekten sonra yavrum yemekten sonra. Söz. Hem sen bugün ders çalıştın mı bakalım. Haydi doğru odana. Annen seni yemeğe çağırır. Çocuk odasına giderken kendi kendine konuşur ( Hıhsöz muş).Tekrar bir cesaretle babasına dönerek: -Dershaneden aradılar. BABA : Sen hala burada mısın ? Sana yemekten sonra demedim mi? Çocuk boynu bükük odasına gider. Baba bir müddet sonra hatasını anlayarak: BABA : Bacaksız bana ne söyleyecekti ki? Bak şimdi merak ettim. Baba çocuğun odasına girer. Çocuk ağlamaktadır. Baba özür dilemeye çalışarak: BABA :Söyle bakalım ne diyecektin bana ? ÇOCUK :Boş ver. BABA aydi naz yapma. Bana ne diyecektin? ÇOCUK : Baba bir saatte ne kadar nakit kazanıyorsun? BABA : Oğlum nereden çıktı bu soru? Sen utanmıyorsun babanın kazancını sormaya. ÇOCUK : Yok yanlış anladın baba. Sadece öylesine sordum. BABA : 5 lira. Hepsi bu kadar mı? ÇOCUK : Şey o vakit bana iki buçuk lira borç verir misin? BABA : Ulan bacaksız. İki saattir bunu mu söyleyecektin ? Yine abuk sabuk oyuncaklar mı alacaksın ? Diyerek art gitti. Çocuk onu takip ederek ısrar fiyat : ÇOCUK :Ama borç dedim. Oyuncak falan da almayacağım. BABA :Neyse al bakalım. Çocuk cebinden iki buçuk lirayı alarak babasından aldığı parayla birleştirdi. Bunu gören baba sinirlenerek: BABA :Sende nakit vardı da ne diye benden nakit aldın oğlum? Eh sen çok olmaya başladın artık. ÇOCUK :Var ama yetmiyordu. Şimdi ise tamamlandı. Al babacığım tam tamına 5 lira . Bana simdik bir saatini ayırabilir misin? Baba utanmış boynu bükük dona kalmıştır