PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kızarmış Tavuktan Gelen Ses

Hale
01.Temmuz.2019, 21:06
<div id="post_message_3546905"><blockquote class="postcontent restore "><b><i>Bu öykü Yeni Zelanda'dan Kay Martin' e ait: <br /><br /> Akşam yemeğine arkadaşlarını çağıran Kay, yemekten önce küçük bir aperatif hazırlarken bir tavuğun acı acı bağırdığını duyar. <br /><br /> Sesin nereden geldigini merak eden Kay bahçeye çıkar. Bahçede bir şey göremez. <br /><br /> Ancak ses daha yakınlardan, hatta mutfaktan gelmektedir. <br /><br /> Giderek yükselen sesin kaynağını keşfettigi vakit tüyleri diken diken olur. Kızarmasi için fırına yerleştirdiği tavuktan çığlık çığlığa sesler gelmektedir. &quot;O anda elim ayağım boşandı. Tavuğu canlı canlı pişiriyorum sandım. Korkudan az daha ölüyordum.&quot; diyor.. <br /> Tavuğun çığlıkları Kay'inkiler ile birleşince konuklar mutfaga üşüşür ve çığlıkların nedeni ortaya çıkar. Tavuğu fırından çıkartan konuklar, hayvan sogudukça seslerin kesildiğini ayrım ederler. <br /><br /> Yeni Zelandâ da tavuk çiftliklerinde hayvanlar, bizde olduğu gibi boynu kesilerek öldürülmez. <br /> Kay'in akşam yemeği için hazırladığı tavuğun ses telleri kesilmediği için tavuğun karnında biriken buhar, hayvanın boğazından geçerken büyük bir basınçla ses tellerini harekete geçirmiştir. <br /><br /> Bu olaydan sonra, tahmin edebileceginiz gibi, Kay bir daha evinde tavuk pişirmez.</i></b>