PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HastaLıkLar ve DoğaL TedaviLer


Choice
31.Mayıs.2019, 03:09
<b>DİKKAT ÖNCE DOKTOR TEDAVISI.. BU SADECE TAKVİYEDİR</b> <br /> <br /> <br /><b></b> <br /> <br /><b>Ağız Yaraları</b> <br /><b>* Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir.</b><br /><b>* Bir çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz.</b><br /><b>* Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz. Kekik çiğnemekte iyi gelir. </b> <br /><b>Alerji</b> <br /><b>* 100gr. ısırgan otu 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir.</b><br /><b>* Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer. </b> <br /><b>Ateş</b> <br /><b>* İki aş kaşığı sirke, bir su bardağı soğuk suya konulup içilir. Vücuda sirke ile pansuman yapılır.</b> <br /><b>Ayak Şişmesi, Burkulma</b> <br /><b>* Soğan doğranır, biraz tuz ve zeytinyağı katılıp, şiş olan yere bağlanır.</b> <br /><b>Arpacık</b> <br /><b>* 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır. </b> <br /><b>Astım</b> <br /><b>* 1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demlenir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir.</b> <br /><b>Bademcik</b> <br /><b>* Kekik gargarası çok etkilidir.</b><br /><b>* Balık yağı içilmelidir. </b> <br /><b>Basur</b> <br /><b>* Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir. </b> <br /><b>Başağrısı</b> <br /><b>* 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir. </b> <br /><b>Böbrek ve Mesane Taşı</b> <br /><b>* 1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk. kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir.</b><br /><b>* Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko- nur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir.</b> <br /><b>Dudak Çatlaması</b> <br /><b>* Balmumu ve gülyağı beraber eritilerek çatlaklara sürülür.</b><br /><b>* Susam yağı da iyi bir koruyucudur. </b> <br /><b>Gastrit</b> <br /><b>* Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır. </b> <br /><b>Guatr</b> <br /><b>* Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir.</b><br /><b>* Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir. </b> <br /><b>İltihaplı Yara</b> <br /><b>* İltihaplı yaralara kına yakılır.</b> <br /><b>İshal</b> <br /><b>* Kahve içine limon sıkılıp içilir. Soğuk bal şerbeti içilir. Ekşi gıdalar yenir.</b> <br /><b>Kabızlık</b> <br /><b>* Sıcak bal şerbeti içilir. Sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Kepekli </b> <br /><b>Kalp Krizi</b> <br /><b>* Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır. </b> <br /><b>Kanama</b> <br /><b>* Elimiz, herhangi bir yerimiz kesilirse akik yüzük taşıyorsak, kanayan yere bastırılır. Ayva varsa üzerindeki tüyler kanayan yaraya bastırılır.</b> <br /><b>Kansızlık</b> <br /><b>* 1kg kara kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir. </b> <br /><b>Kaşıntı</b> <br /><b>* Bazen yediklerimiz (acılı, turşu) dokunur. Bu esnada bir su bardağı suya bir limon sıkılıp içilirse kasıntıdan kurtuluruz.</b> <br /><b>Kas Erimesi</b> <br /><b>* Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir.</b> <br /><b>Kemik Erimesi</b> <br /><b>* Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir. </b> <br /><b>Kireçlenme</b> <br /><b>* 400g. Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir. </b> <br /><b>Nefes Darlığı</b> <br /><b>* Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir.</b><br /><b>* Ekmek ve Keten tohumu öğütülerek hergün yenilir.</b> <br /><b>Öksürük</b> <br /><b>* Günde 20g.'dan çok olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir.</b><br /><b>* 100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir. </b> <br /><b>Prostat</b> <br /><b>* 100g. Eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir.</b><br /><b>* Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay bardağı içilir. </b> <br /><b>Romatizma</b> <br /><b>* Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür.</b> <br /><b>Susuzluk</b> <br /><b>* Hararet karaciğerden kaynaklanır. Ekşi gıdalar susuzluğu giderir. Bir su bardağı soğuk suya bir tane limon sıkıp içiniz. Salatalık ekşi nar yiyiniz.</b> <br /><b>Şeker Hastalığı</b> <br /><b>* 1 lt. sıcak suya 20g. Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir.</b><br /><b>* 250g. servi kozalağı, 250g. pelinotu ve 100g. melisa 2.5lt. alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir. </b>