Boromir
31.Mayıs.2019, 03:32
<div id="post_message_308831"><blockquote class="postcontent restore ">Yeşil Elma Tatlısı<br /><br />Malzemeler: <br />- 4 tane katı elma,<br />- 8 tane kuru incir,<br />- 6 çorba kaşığı çekilmiş badem,<br />- 3 çay fincanı toz şeker,<br />- 1 tatlı kaşığı tarçın,<br />- 1,5 su bardağı sıcak su,<br />- 1/4 çay kaşığı yeşil gıda boyası. <br /><br />Yapılışı:<br />İncirleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca saplarını ayıklayıp, ince ince doğrayın. Elmaları soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limon suyu ile ıslatın. Tencereye dizin. İncir, badem ve tarçını karıştırıp, elmaların içlerini kaşık yardımıyla doldurun. Şeker, su ve gıda boyasını bir kapta karıştırıp, üzerine gezdirin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirip, şurubu adalaşınca ateşten alın. Üzerine kaymak veya krem şanti koyarak, servis yapın.<br /><br />Afiyet olsun.