PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çorbalar


Boromir
31.Mayıs.2019, 03:32
<div id="post_message_371401"><blockquote class="postcontent restore ">İsim Zorluk Süre <br /> Altunizade Çorbası ** 40 dk <br /> Ayran Çorbası ** 35 dk <br /> Badem Çorbası ** 40 dk <br /> Bahar Çorbası ** 55 dk <br /> Balık Çorbası ** 40 dk <br /> Bezelye Çorbası * 30 dk <br /> Brokoli Çorbası * 50 dk <br /> Buğday Çorbası **** 30 dk <br /> Çatal Çorba **** 25 dk <br /> Çeşminigar Çorbası ** 40 dk <br /> Domates Çorbası * 40 dk <br /> Düğün Çorbası I ** 55 dk <br /> Düğün Çorbası II * 40 dk <br /> Düğün Çorbası III ** <br /><br /><br /><br />Altunizade Çorbası<br /><br /><br />1 Adet haşlanmış havuç <br />1 Adet patates <br />2 Çorba kaşığı bezelye <br />4-5 Adet mantar <br />1 Adet soğan <br />3-4 Diş sarımsak <br />2 Çorba kaşığı kıyma <br />1 Adet et suyu tableti <br />2 Çorba kaşığı tel şehriye <br />1 Adet yumurta sarısı <br />1 Adet limonun suyu <br />1 Çorba kaşığı margarin <br />Kıyılmış maydanoz <br />Tuz, kırmızı pulbiber <br />5 Su bardağı su <br /><br />Hazırlanışı <br />Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavurun. <br />Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyin. <br />Etsuyu tabletini ek edin. <br />5 Su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun. <br />Kaynayınca şehriyeyi ek edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. <br />Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin. <br />Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ek edin ve ateşten alın. <br />Arzuya göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın. <br /> Altunizade Çorbası aş tarifleri <br /> <br />Ayran Çorbası<br /><br /><br />1Su bardağı dolusu aşurelik buğday <br />Yarım su bardağı nohut <br />1.5 Kilo yoğurt <br />Kuru nane, tuz, pulbiber <br />2 Su bardağı su <br /><br />Hazırlanışı <br />Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın. <br />Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın. <br />Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın. <br />Yoğurdu çırpma teli ile çırpın. <br />Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın. <br />Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın. <br /> Ayran Çorbası aş tarifleri