PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çilekli Turta


Boromir
31.Mayıs.2019, 03:32
<div id="post_message_437380"><blockquote class="postcontent restore "><font color="red">MALZEMELER:</font><br />400 gramlık tart ya da milföy hamuru. <br />Yaklaşık 50 tane yabani çilek <br />15-20 küçük çilek <br />5 gramlık 2 tane jöle <br />20 gr. un veya mısır nişastası <br />60 gr.(4 çorbakaşığı) tozşeker <br />4 yumurta <br />yarım limon <br />Biraz süt <br />1/2 su bardağı çilek şurubu <br />Beyaz Şarap <br />Nane <br /><br /><font color="Red">HAZIRLANIŞI</font> <br />Soğuk suda jöleyi eritin. <br />Limon kabuğu ve tozşekerle beraber 3.5 dl. sütü kaynatın. <br />3 yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın,içine un yada nişasta ve çilek surubunu ekleyin. <br />Uzun süre çırpın. <br />Sonra elde edilen kremaya azar azar kaynayan sütü ekleyin. <br />Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. <br />Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla kaplayın. <br />Spatulayla düzelttiğiniz hamurun artanını kordon şeklinde tartın kenarına döşeyin. <br />Folyoyla üstünü kaplayıp kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bırakın. <br />Turtayı fırından çıkarın,folyo ve kuru fasulyeleri alınihazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. <br />Ortasını da kenarlarını da bütün ve ikiye doğranmış çilekler,nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.