Boromir
31.Mayıs.2019, 03:32
<div id="post_message_2404170"><blockquote class="postcontent restore "><div style="text-align: center;"><b><font color="red">Yemek Süsleme Sanatı</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i>Yemek süsleme sanatı, bütün dünyayı etkisi altına almış durumda. Aşçıların artık lezzetli yemekler yapması yetmiyor, bu yemekleri en güzel şekilde sunması da önemli. Hazırlanan aş tabakları"yeme de yanında yat" türünden... Birer sanat eseri gibi duran tabakları hazırlamak için aşçılar estetik ve sanat dersleri alıyor. Usta bir aşçı olmanın yolu lezzetli yemekler kadar süslü tabaklardan geçiyor. Türk mutfağı da dünyaya açılan aşçılar sebebiyle bu "süslü yemek" akımından etkilendi. Şimdi kebaplar, sarmalar, pilavlar maharetli ellerde sanata dönüşüyor.</i></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></b></div><b><br /></b><br /><div style="text-align: center;"><b><i>Artık dünyada yemeklerin damak zevki vermesi, karnı doyurmasından öte gözü doyurması isteniyor. Gerçi bizde de yaygın bir sözdür "önce göz doyar!" </i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Yemek süsleme sanatı Uzakdoğu mutfağının Amerika ve Avrupa mutfağını etkilemesiyle başlamış. Şimdi aşçılar iyi aş yapmanın püf noktalarıyla ilgili eğitim almanın yanında aş süsleme sanatı eğitimleri de alıyor.Fakat aş süsleme sanatının da kendi içinde kuralları var. Mesela yemekleri süslemek için kullanılan süslerin hepsinin yenilebilir olması gerekiyor.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><font color="purple"><i>* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.</i></font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Aş süslemesinde renk uyumu önemlidir.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Aş sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra istikbal yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir.</font></b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b><font color="purple">* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz.</font></b></i></div> <br /> <br /><div style="text-align: right;"><b><font color="purple"><i>alıntı</i></font></b></div>