PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm detaylarıyla masa düzeni- sofra adabı


Boromir
31.Mayıs.2019, 03:32
<div id="post_message_2318735"><blockquote class="postcontent restore "><div style="text-align: center;"><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><i>Resmi ve gayri resmi sofra nasıl kurulur?</i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><i>Resmi masa nasıl kurulur? </i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Kalabalık ve süslü bir masaya oturduğunuz vakit en dışta bulunan çatal-bıçaktan başlayacağınızı daima hatırlayın. Aş aş için çatalı sağ elinize alabilirsiniz.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><i>Gayri resmi sofra kurma şekli</i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Resmi sofra kurma şekline göre daha sadedir. Tabağın yanında bulunan çatal ve bıçak ana aş içindir. Çorba kaşığı bıçağın sağ tarafına koyulur. Tabağın üst kısmına tatlı çatal ve bıçak koyulur. Servis edilecek diğer yemekler için ayrıca çatal-bıçak getirilir.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Masanızı menü ve yer kartlarıyla süsleyebilirsiniz.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Misafirlerinizi çağrı hakkında ne kadar bilgi verirseniz kendilerini o kadar rahat hissederler. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Menü kartları</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Misafirleri aş hakkında bilgilendirmek için masada herkesin görebileceği bir yere koymanız yeterli. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Yer kartları</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Ortak sohbet noktaları olan kişileri biraraya oturtabilirsiniz. Ancak hitabeti güçlü olan kişileri farklı masalara oturtmaya özen göstermeniz daha müsait olacaktır.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Menü ve yer kartlarının müsait ebatlarda olmasına ve okunaklı yazılmasına özen gösterin.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>İyi bir evsahibi ve konuk olmak için </b></i></div> <br /> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>İyi ev sahibi nasıl olunur?</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Masaya oturulduğu vakit hiç kimse bardağının doldurulmasını istememelidir. Boşalan bardakları evsahibi takip etmelidir.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Mumlarla karanlık ortam yaratmaktan ya da masaya koyacağınız büyük süs çiçekleriyle misafirlerin görüşlerini engellemekten kaçının. Ayrıca masaya kokulu mumlar koymaktan da kaçının; çünkü mumlar iştah kaçırıcı tesir yaratabilir.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Servis edilen yemekleri her tabağın farklı yerlerine koymaya özen gösterin. Eğer tüm yemekler bir tabağa sığmıyorsa herkese ek küçük bir tabak koymayı ihmal etmeyin.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Tatlı servisi yapılmadan önce masada önceki yemeğe ait hiçbirşey kalmamalı; şarap bardakları, biberlik ve tuzlukla beraber çeşni tabaklarının da kaldırılması gerekir.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>İyi bir konuk nasıl olur?</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Eğer özel bir diyet yapıyorsanız bunu evsahibine önceden bildirmelisiniz. Böylece tabağınızda yenmemiş aş bırakmazsınız.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Oturur oturmaz peçetenizi kucağınıza serin. Masadan kalkmanız gerekirse peçeteyi aş tabağının sol tarafına bırakın. Asla iskemle üzerine koymayın.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Eğer aş servisini kendiniz yapacaksanız asla tabağınızı çok doldurmayın. Aş ile ilgili yapacağınız iltifatlarda aşırıya kaçmamaya özen gösterin.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Şarap bardağını sapından tutun, kenarından değil. Ayrıca bardak üzerinde parmak ya da dudak izi bırakmamaya özen gösterin. Eğer bardak üzerinde iz görürseniz kibarca peçetenizle temizleyin.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Yemek bittikten sonra tabağınızı kenara itmeyin; evsahibinin tabağınızı almasını bekleyin.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Masada otururken dikkatiniz ev sahibi ve diğer misafirler üzerinde olsun. İki ayağınız da yere bassın; asla ayaklarınızı çapraz yapmayın. Ve asla çatal-bıçakla oynamayın.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Ek bilgi</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Tek sayıda konuk çağrı edin. Böylece misafirlerin çift çift gruplaşmasını önleyerek herkesin sohbete katılmasını sağlarsınız.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Yemek, bardak, çatal bıçak takımları.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><i>Bardak takımı </i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>1-Su bardağı</b></i><br /><i><b>2-Kırmızı şarap bardağı</b></i><br /><i><b>3-Beyaz şarap bardağı</b></i><br /><i><b>4-Şampanya flüt</b></i><br /><i><b>5-Genel kullanım</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><i>Porselen takımı</i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>1-Yemek tabağı</b></i><br /><i><b>2-Salata tabağı</b></i><br /><i><b>3-Kahve çay fincanı</b></i><br /><i><b>4-Kahve çay tabağı</b></i><br /><i><b>5-Ekmek ve tereyağı tabağı</b></i><br /><i><b>6-Servis tabağı</b></i><br /><i><b>7-Tatlı tabağı</b></i><br /><i><b>8-Çorba tabağı</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><font color=red>[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!<a href="register.php">Hemen ÜYE OL!</a>]</font></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><b><i>Çatal bıçak takımı</i></b></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>1-Salata çatalı</b></i><br /><i><b>2-Yemek çatalı</b></i><br /><i><b>3-Yemek bıçağı</b></i><br /><i><b>4-Çorba kaşığı</b></i><br /><i><b>5-Çay kaşığı</b></i><br /><i><b>6-Tereyağı bıçağı</b></i><br /><i><b>7-Balık çatalı</b></i><br /><i><b>8-Balık bıçağı</b></i><br /><i><b>9-Tatlı çatalı</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Porselenler, kristaller, gümüşler, paslanmaz çelikler. </b></i></div> <br /> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>PORSELEN TABAK TAKIMI</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Porselen aş takımınızı özel günler için saklamanıza gerek yok. Günlük bir bakım sayesinde bir ömür boyu aş takımınızın keyfini çıkarabilirsiniz. Size yardımcı olabilecek bazı öneriler:</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Güçlü deterjanlar, katı tozlar ve çelik süngerler asla porselen aş takımının temizliğinde kullanılmamalı. Elde bulaşık yıkayacağınız vakit lavabonun içine havlu ya da kauçuk bir bez serin. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Porselen takımınızı bulaşık makinesinde yıkamak istiyorsanız yumuşak sıvı ya da toz deterjan kullanmanızı öneririz. Tabakları makineye yerleştirirken birbirlerine değmemesine dikkat edilmeli. Hafif bir yıkama programı sonrası tabakları çıkarmak için soğumasını bekleyin. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Porselen tabakları üstüste dizeceğiniz vakit aralarına koruyucu peçete koymalısınız. Böylece tabakların birbirini çizmesini engellemiş olursunuz. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Porselen fincanları ayrı ayrı asın ya da iki iki koyun.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>KRİSTAL BARDAK TAKIMI</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Kristallerinizi daima elinizde yumuşak sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın. Yıkama sırasında kristallerin çizilmemesi için yüzüklerinizi çıkarın. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Kristal bardaklarınızı asla aksi koymayın. Çünkü bardakların ağız kısımları en ince ve duygulu kısımlarıdır; kolayca çatlayabilir. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Kristallerinizi dolaba yerleştirirken parçaların arasında ara bırakın. Çünkü kristal yüksek sıcaklıkta genleşir ve diğer parçaya değmesi sonucunda kırılma riski artabilir.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>GÜMÜŞ TAKIMLAR</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Eğer gerektiği gibi kullanılarak eskitilirse vakit içinde güzelleşir. Yüzeyinde oluşan küçük çizikler gümüş parçalarınıza parlaklık katacaktır. Sık sık kullanacağınız gümüşleriniz değerlenecektir. Gümüş aş ve servis takımlarınız için birkaç öneri:</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Gümüşleri kullandıktan derhal sonra yıkayın. Yumurta, mayonez ve sirke bir saat içinde yıkanmazsa iz bırakabilir. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Gümüşlerinize elde, yumuşak sıvı deterjanla sıcak suda yıkamalısınız. Su lekesi olmaması için yıkama sonrası derhal kurulayın. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Gerçek gümüşleri ve gümüş tepsinizi her ne kadar önerilmese de bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Gümüşlerinizi aş takımlarının uzağına yerleştirin ve kurutma programı başlamadan derhal önce çıkarın. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Sürekli kullanılmayan gümüşler kararmalarını önleyecek yün kılıf içinde dolapta saklanmalı.</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>PASLANMAZ ÇELİK TAKIMLAR</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Yüksek kalitesi ve basit bakımı sayesinde paslanmaz çelik takımlarınızı yıllarca kullanabilirsiniz. Yine da birkaç püf nokta:</b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Her kullanım sonrası çelik takımlarınızı derhal yıkayın. Iz olmaması için uzun süre su içinde bekletmeyin. </b></i></div> <br /><div style="text-align: center;"><i><b>Bulaşık makinesinde yıkama yapabilirsiniz. Iz olmaması için yumuşak deterjan kullanmalısınız. Elinizde yıkayacaksanız sıcak ve köpüklü su kullanın. Durulama yaptıktan derhal sonra yumuşak bir bezle kurulayın.</b></i></div>