Boromir
31.Mayıs.2019, 03:33
<div id="post_message_2472680"><blockquote class="postcontent restore "><span style="font-family: Tahoma">MALZEMELER<br />1300 gr Balkabağı<br />4 Su Bardağı Süt<br />1 Su Bardağı Su<br />1 Soğan<br />4 Yemek Kaşığı Krema<br />2-3 Diş Karanfil<br />Yarım Demet Dereotu<br />Tuz, Karabiber<br />Toz Müskat<br />Kreton Ekmek (üzerine)<br /><br /><br />HAZIRLANIŞI <br />Balkabağını soyup küçük dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ek edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.<br />Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.<br />Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip derhal servis yapın.<br />Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.</span>