PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vanilyalı kek


Boromir
31.Mayıs.2019, 03:33
<div id="post_message_2472662"><blockquote class="postcontent restore "><ul><li style="">Hazırlık – Pişirme Süresi: 60 dakika</li></ul><b>Malzemeler:</b><br /><br /><ul><li style="">2 çay bardağı un (150 gr) <font size="2">546 kcal </font></li><li style="">1,5 çay bardağı canderel spoonful (9 aş kaşığı, 9 gram) <font size="2">32,4 kcal </font></li><li style="">1/3 çay bardağı sıvı yağ (30 gr) <font size="2">265 kcal </font></li><li style="">1 çay bardağı yağsız süt (100 ml) <font size="2">35 kcal </font></li><li style="">1 çay bardağı light yoğurt (100 gr) <font size="2">35 kcal </font></li><li style="">2 yumurta <font size="2">140 kcal </font></li><li style="">1/2 paket kabartma tozu</li><li style="">1 paket vanilya <br />Vanilya yerine portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz</li></ul><b>Hazırlanışı:</b><br /><br /><ul><li style="">Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Yumurtayı çırpmaya devam ederken sırasıyla canderel spoonful, un, süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Keki güzelce çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük ayarında kısa bir süre karıştırdıktan sonra peçete ile yağladığısınız fırın kabına dökün. 170 derecede önceden ısınmış fırında 40 dakika pişirin.</li></ul><b>1 Porsiyon miktarı</b><br /><br /><ul><li style="">1 dilim (tarifin 1/8'i)</li></ul><b>1 Porsiyonun değişim karşılığı</b><br /><br /><ul><li style="">1 dilim ekmek - 1 yağ - 1/8 süt</li></ul><b>1 Porsiyonun kalorisi</b><br /><br /><ul><li style="">131 kalori</li></ul>