lafonten
31.Mayıs.2019, 03:39
<div id="post_message_5052307"><blockquote class="postcontent restore "><b><i><span style="font-family: Palatino Linotype"><font size="4"><font color="#0000FF">Aşk’a, “ah” ile başlarken…<br /><br />Rana gecelere süslenince yıldızlar,<br />Hümâ kuşu gözlerinle kon yüreğimin aşk dallarına.<br />Sen Firdevs’i izledikçe ben, kanatlarının arasına güller dizeyim;<br />Yüzümdeki gamzeler sana açsın Fatıma!<br /><br />Üveysi özlemlerin kırıntısıyla beslenir yüreğim sahra dehlizinde.<br />Yusufi kuyularda kaderden kazaya düşerken<br />Eyyûbi sabırlarla beklerim, beni kalbinin sultanlığına çekecek ipi.<br />Fasl-ı gül’de aşık turnalar ırmaklara muştularla akarken,<br />Adını satırlara gizledim, gözlerin yıldızları selamlarken.<br />Bir lahzada gülistana döner gözlerinin düştüğü yer…<br />Bir ömrü, uğruna gülşen eyledim, gel, kokla Fatıma!<br /><br />Ey fakirliğimin zenginliği…<br />“Aşk’a”, diye giderken kalbim benden,<br />Gaiplik kararına ramak kala<br />‘Her cebi senle dolu’ dönüverdi fakirhanesine.<br />Ey daralan ruhumun enginliği…<br />Sevdanın rahlesinde esmanı okurum,<br />Ve aşkın kıyamıyla gözlerine dokunurum.<br />Ey içimdeki yangının serinliği…<br />Ömrüm kadar kısa bakışlar atarken sana,<br />Sen eksenli düşüncelerle, sen tutulması başlar kalbimde.<br />Ram olur dilim aşkına…<br />Bir yusufçuk kanadı kadar titrek,<br />Bir örümcek hassasiyetiyle işlenen duygularla yürürüm yarına.<br />Ve tekrar karanlıklara kaldı sırrı taşımak…<br />Zeytin gözlerinden gecelere yıldız düşsem Fatıma!<br /><br />Abdestini aldığımız aşk’da üç kere kalbime seni çekerken,<br />Her hükmü mesh ederim başıma, Hamd-ü senalarla.<br />Kelamların en güzelini okuyup “aşk aşk” diye,<br />“Niyet ettim Rabbimin Rızası İçin Sevmeye”, dedik hayâ kapısında yâr.<br />Sevdamız, ‘bismi’hu’ virdiyle Mim’den Be’ye dolarken,<br />Yayılır inşirah burcusu ruhumuzdan maveraya.<br />Ayet ayet boşalınca kalbimiz aşk’ın kaynağına,<br />Âyetü’l-Kübrâ’da buluşsun nefesimiz…<br />Rahman’a açılsın avuçlarımız;<br />“El-Fatiha” derken tut elerimden,<br />Avuç avuç dualar yudumlayalım Fatıma!<br /><br />Sen yürüyünce gül nazı adımlarla,<br />Attığın her adıma karşılık sayfalarıma bir ‘harf’ düşer.<br />Her harfin damarında sen dolaşırken,<br />Özlemler kabarır, dudaklarımın arasına bir ‘ah’ düşer.<br />Gözbebeklerinde okununca aşk bir ikindi vakti,<br />Her cümlenin sonuna bir ‘sen’ düşer.<br />Aşkın hülyasını dokur gibi kırpılır gözlerin.<br />Sevgili…<br />Gözlerinin karasında rüyalar görmeyi değil,<br />Uyanmayı isterim.<br />Kulağına ezanını ben okurum;<br />Bu aşk’ın adını sen koy Fatıma!<br /><br />Hicranlara mersiyeler okur dilim,<br />‘inşaAllah’ der, ‘amin’lerle noktalarım her cümleyi.<br />Sevdamızın muskasını asarken yüreğime,<br />Üç heceli ay-rı-lık belasını<br />Üfürdüm ömrümden en ırak düşlere.<br />Ah.. Sen uyuduğun zaman Melekler öper alnından<br />Ben, nuruna müştak olurum.<br />İsmin, her çiçekten bir anlam almış,<br />Bin nağme bırakmış her gülün özüne.<br />Adının üç hecesine besmeleyle göm beni Fatıma!<br /><br />Arafat’ta buluşalım seninle yâr!<br />Mescid-i Aksâ’da kıyama durup, aşk’a aşk taşıyalım…<br />Mescid-i Haram’da rükû edelim, sırtımızda sevda yüküyle…<br />Secdede, sonsuzluğa açılan kapıdan içeri girince<br />Selamlarla seslen bana Eymen kapısında…<br />Dârüs’s-Selâm’da ellerinden cennet şarabı yudumlayıp<br />Firdevs’e yürüsek Rabbimizin inayetiyle.<br />Nefesin, Tûba ağacının yapraklarını öperken<br />Tomurcuklarından feraceler yapsın melekler sana.<br />Tut yüreğimden…<br />Es-selam’ını ruhuma işle Fatıma!<br /><br />Hafâza melekleri şahit olsun sırrımıza…<br />Bu aşk’ın meali bensem, tefsiri sensin Fatıma!<br /><br /><font color="#417394">Kadim</font> <font color="#417394">Dolunay</font></font></font></span></i></b>