Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben Bu Kadar Zulme Layık mıyım Rüveyda

lafonten
31.Mayıs.2019, 03:39
<div id="post_message_5099429"><blockquote class="postcontent restore "><b>hangi ressamı vurur bilmem, endamın <br />sarar da benliğimi <br />ben beni tanımam kaldırımlarda <br />kafesleri yutan kafese doğru <br />alaca bir at koşar içimde <br />zamansız, mekansız nefese doğru <br /> kırmızı bir kurdela bağlayarak alnına <br />duydun mu orkideye dua eden birini <br />bu ısmarlama yüzler yok mu Rüveyda <br />bu yapmacık bebekler <br />gözyaşı akıtırken gülenler yok mu <br />beni kahrediyor geceler boyu <br /> hangi çağın gelişidir bilmem, gülüşün <br />soluk bir dünyanın mezarlarına <br />gömerek gurbetimi <br />kapadı karanlığa Yesrib, kapılarını <br />meydan okuyuşun çağın ordularına <br />bilmem hangi mevsimin başlangıcıdır <br />doruklarından öte hevese doğru <br />alaca bir at koşar içimde <br />zamansız, mekansız nefese doğru <br />yasını tutuyorum kararttığım düşlerin <br />yıpranmış divaneler gibiyim sokaklarda <br />amansız bir ütopya üfleyen pencereler <br />lif lif yoluyor dram seyyahı bedenimi <br />önümde, haksızlığın hesaba çekildiği <br />hiç kimsenin kimseyi tanımadığı mahşer <br />arkamda, kare kare ömrümü belirleyen <br />hatırladıkça yanıp tutuştuğum resimler <br />söyle, nasıl aşarım pişmanlık dağlarını <br />yeniden bir Nil olup taşar mıyım çölllere <br />kim giydirir başıma tacını nihayetin <br />kim takar bileğime hürriyet künyesini <br />karada balık gibi nasıl yaşarım, söyle <br />Rüveyda, seziyorum; tahammülün kalmadı <br />ama dur, boşaltayım bütün çığlıklarımı <br />asırlardır köhne barınaklarda <br />küflenen, çürüyen çığlıklarımı <br />at vuruldu içim paramparça Rüveyda <br />gölgelerin ardına sakladım kusurumu <br />sen orada kayıtsızca gülümsüyor gibisin <br />ben burda damla damla eriyip akıyorum <br />yine de, çiğnetmem kimseye gururumu <br />istenmediğim yeri sessizce terk ederim <br />hatıra kalsın diye bırakır da ruhumu <br />mahzun bir derviş gibi boyun büker, giderim<br /><br /><br />“Kimsesiz hiç kimse yok herkesin var kimsesi<br />Kimsesiz kaldım yetiş ey kimsesizler kimsesi”<br />ruşeni <br /></b>