Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek hece

lafonten
31.Mayıs.2019, 03:41
<div id="post_message_5033288"><blockquote class="postcontent restore ">Var mı beni içinizde tanıyan?<br />Yaşanmadan çözülmeyen sır benim.<br />Kalmasa da şöhretimi duymayan,<br />Kimliğimi tanım etmek zor benim…<br /><br />Bülbül benim lisanımla ötüştü,<br />Bir gül için can evinden tutuştu,<br />Yüreğime Toroslar’dan çığ düştü,<br />Yangınımı söndürmedi kar benim…<br /><br />Niceler sultandı, kraldı, şahtı,<br />Benimle değişti talihi, bahtı,<br />Yerle bir eyledim tac ile tahtı,<br />Akıl almaz hünerlerim var benim…<br /><br />Kamil iken bilgisiz ettim alimi,<br />Vahşi iken yahşi ettim zalimi,<br />Yavuz iken zebun ettim Selim’i,<br />Her oyunu bozan saklı zor benim…<br /><br />Yeryüzünde ben ürettim veremi,<br />Lokman Hekim bulamadı çaremi,<br />Aslı için kül eyledim Kerem’i,<br />İbrahim’in atıldığı kor benim…<br /><br />Sebep bazı Leyla, bazı Şirin’di,<br />Hatrım için yüce dağlar delindi,<br />Bilek gücüm Ferhat ile bilindi,<br />Kuvvet benim, kudret benim, fer benim…<br /><br />İlahimle Mevlana’yı döndürdüm,<br />Yunus’umla öfkeleri dindirdim,<br />Günahımla çok ocaklar söndürdüm,<br />Mevla’danım, hayır benim, şer benim…<br /><br />Benim için yaratıldı Muhammed,<br />Benim için yağdırıldı o rahmet,<br />Evliyanın sözündeki muhabbet,<br />Embiyanın yüzündeki nur benim…<br /><br />Kimsesizim, hısmımda yok hasmım da,<br />Görünmezim, cismimde yok resmim de,<br />Dil üzmezim, tek hece var ismim de,<br />Barınağım gönül denen yer benim…<br />Benim adım aşk.