KraL
31.Mayıs.2019, 03:51
<div id="post_message_4792532"><blockquote class="postcontent restore "><b><br /> <br />Adam kapıyı açtığında polislerle karşılaştı. Heyecanla sordu:<br />- Bir şey mi istediniz efendim?<br />Komiser olanı yanıt verdi:<br />- Evinizi soyan hırsızı yakaladık beyefendi.<br />Adam, genci bir müddet süzdükten sonra; “Buyurun, içeri girin!” diye kenara çekildi. Hep beraber oturma odasına geçtiler. Adam, önce polislerin sonra da gencin elini sıktı.<br />... <br />- Geldiğinize sevindim. Bu gençle tanışmayı da çok istek ediyordum.<br />Polislerden biri lafa karıştı:<br />- Bu delikanlı sivil polis değil, hırsızdır.<br />- Hırsız olduğunu biliyorum ama, şimdi şikâyetçi değilim artık.<br />Herkes şaşırmıştı. Adam, misâfirlere şeker ikrâm ettikten sonra konuşmaya devam etti:<br />- Evim soyulmadan önce, geç vakitlere kadar oturur, hâliyle sabah namazlarına kimi kalkamazdım. Ve çok istediğim hâlde, günde bir sayfa bile Kur’ân-ı kerîm okumaya zaman bulamazdım. Kıldığım namazlar da, aceleden hep yarım yamalak olurdu. Delikanlı, beni bu gafletten kurtardı. Çünkü televizyonumu çalmıştı.</b>