![]() |
Forum Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa |
#1
|
|||
|
|||
![]()
DİKKAT ÖNCE DOKTOR TEDAVISI.. BU SADECE TAKVİYEDİR
Ağız Yaraları * Sirke ve susam yağı karışımı ile gargara yapılabilir. * Bir çorba kaşığı böğürtlen yaprağı, hunnap, mercimek ve sinirli yapraktan oluşan karışımı kaynatıp, ılıkken gargara yapabilirsiniz. * Kuru üzüm, anason ve balı aynı ölçüde karıştırıp, yaraların üzerine sürebilirsiniz. Kekik çiğnemekte iyi gelir. Alerji * 100gr. ısırgan otu 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir. * Kaşınan bölgeye Oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer. Ateş * İki aş kaşığı sirke, bir su bardağı soğuk suya konulup içilir. Vücuda sirke ile pansuman yapılır. Ayak Şişmesi, Burkulma * Soğan doğranır, biraz tuz ve zeytinyağı katılıp, şiş olan yere bağlanır. Arpacık * 1 çay bardağı sıcak suya bir tutam papatya konur ve bir müddet sonra süzülerek bununla göze masaj yapılır. Bu tedavi 2 saatte bir, 5-10 dakika tekrarlanır. Astım * 1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demlenir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir. Bademcik * Kekik gargarası çok etkilidir. * Balık yağı içilmelidir. Basur * Zulumba ve Üzerlik tohumu eşit oranlarda katıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı yenir. Başağrısı * 1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur,5 dk. sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir. Böbrek ve Mesane Taşı * 1 lt. suya birer tutam Kırkkilit otu, Mısır püskülü ve Kiraz sapı konur, 5 dk. kaynatılır ve süzerek günde 2-4 bardak içilir. * Ağrıyı dindirmek içinse; 1 lt. suya birer tutam Keten tohumu ve Meyan kökü ko- nur, 15 dk. kaynatılıp süzülür ve günde 3-4 bardak, aç karnına içilir. Dudak Çatlaması * Balmumu ve gülyağı beraber eritilerek çatlaklara sürülür. * Susam yağı da iyi bir koruyucudur. Gastrit * Hergün kahvaltıdan önce 1 çay kaşığının dörtte biri oranında Hardal tohumunu, ılık su ile içmek ve bu tedaviyi 20 günlük kür halinde yapmak faydalıdır. Guatr * Tere tohumu, nöbet şekeri veya bal ile eşit oranlarda karıştırılıp yenir. * Deniz süngeri kurtulup toz haline getirilir ve balla karıştırılarak yenir. İltihaplı Yara * İltihaplı yaralara kına yakılır. İshal * Kahve içine limon sıkılıp içilir. Soğuk bal şerbeti içilir. Ekşi gıdalar yenir. Kabızlık * Sıcak bal şerbeti içilir. Sinameki kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir. Kepekli Kalp Krizi * Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir. Ayrıca Civanperçemi, Atkuyruğu ve kekik oturma banyoları da yararlıdır. Kanama * Elimiz, herhangi bir yerimiz kesilirse akik yüzük taşıyorsak, kanayan yere bastırılır. Ayva varsa üzerindeki tüyler kanayan yaraya bastırılır. Kansızlık * 1kg kara kuru üzüm ve 1/2kg Mürdüm eriği ile, 3lt suda bir müddet kaynatılır ve günde 3 öğün içilir. Kaşıntı * Bazen yediklerimiz (acılı, turşu) dokunur. Bu esnada bir su bardağı suya bir limon sıkılıp içilirse kasıntıdan kurtuluruz. Kas Erimesi * Günde 3-4 bardak Aslanpençesi çayı yudum yudum içilmelidir. Kemik Erimesi * Günde 3-4 bardak Civanperçemi çayı yudum yudum içilmelidir. Kireçlenme * 400g. Ardıç tohumu, 1kg bal ile karıştırılır ve bu karışımdan, günde 3 öğün, aç karnına, 1 tatlı kaşığı yenir. Nefes Darlığı * Bir miktar Deniz kadayıfı, toz haline getirilir. Ihlamur içine 1 çay kaşığı oranında katılarak kaynatılıp içilir. * Ekmek ve Keten tohumu öğütülerek hergün yenilir. Öksürük * Günde 20g.'dan çok olmamak kaydıyla, Defne tohumu bal ile karıştırılıp yenir. * 100g. toz zencefil ve 100g. toz zerdeçal 1kg bal ile karıştırılarak günde 3 öğün aç karna, 1 tatlı kaşığı yenir. Prostat * 100g. Eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. Günde 3 öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir. * Aynı miktarda Kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden 15dk. önce, 1 çay bardağı içilir. Romatizma * Hardal tohumu dövülüp, bal ile karıştırılarak yenir. Ayrıca, ağrılı bölgeye sürülür. Susuzluk * Hararet karaciğerden kaynaklanır. Ekşi gıdalar susuzluğu giderir. Bir su bardağı soğuk suya bir tane limon sıkıp içiniz. Salatalık ekşi nar yiyiniz. Şeker Hastalığı * 1 lt. sıcak suya 20g. Mersin yaprağı konup 5-10 dakika demlenir ve gün boyu içilir. * 250g. servi kozalağı, 250g. pelinotu ve 100g. melisa 2.5lt. alkole konur. Hava almayan bir kapta 45 gün bekletilir ve günde 3 üğün, aç karna, 1 kahve fincanı suya 8-10 damla damlatılarak içilir. |