Forumsitesi.Org   Forum Kimler Online Yöneticiler Duyurular Anasayfa  

Geri Git   Forumsitesi.Org > >
Yardım Topluluk Ajanda Bugünki Mesajlar Ara

Cevapla
 
Seçenekler Stil
  #1  
Alt 04.Şubat.2025, 13:40
Sedat Sedat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member
 
Üyelik tarihi: 04.Şubat.2025
Nereden: Belize
Mesajlar: 54
Standart Tane tane pirinç pilavının sırrı meğer buymuş! Tel tel dökülüyor, lapa olmuyor

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pirinç pilavı, yüzyıllardır sofralarımızın baş tacı olmuştur. Hem özel günlerdeki zengin sofraların vazgeçilmezi hem de günlük yemeklerin yanında sadık bir eşlikçi olarak yer alır. Pirinç pilavının Türk kültüründeki önemi sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda yapımının incelikleridir. Tane tane ve tel tel dökülen bir pilav yapmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır.

NİŞASTASINI AKITIN

Hurriyet.com.tr’de yer alan habere göre, Pilav yaparken pirinç seçimi çok önemlidir. Pilavın tane tane olması için, pirincin suyunu içine iyice çekmesi gerekir. Bu nedenle baldo veya basmati pirinç de tercih edilebilir.

Pirinç tencereye eklenmeden önde nişastasının akması için iyice yıkanıp süzülmeli. Böylece kalan nişastası güzelce arınacak ve pilavınızın tel tel olması kolaylaşacak.

Pişirme aşamasına gelindiğinde, mümkünse “pilav tenceresi” adıyla satılan çok derin olmayan geniş tencereleri tercih edin. Bu tencereler pirinçlerin daha çabuk ısınarak pişirme esnasında daha az kırılmasına yardımcı olacaktır. Eğer pilav tencereniz yoksa da büyük ve yayvan bir tencereyi tercih edin. Aksi takdirde pirinçleriniz şişip kabardığında tencereye sığmaz ve yapışır. Pilavınızın tane tane olması için dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktalarından biri budur.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinçleri ıslatmak için:

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

Tuz



Yapılış:

Pirinçleri bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Biraz tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün. Nişastası gidene kadar yıkamaya devam edin. Çıkan suyun berrak olması önemlidir.

Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu, tanelerinin ayrılmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu, yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuz yağlı ise su ile karıştırmanızı öneririm, yağlı değilse tamamı tavuk suyu ile daha lezzetli olacaktır. Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olduğunda, yani suyu çekip pilavın üzerinde nokta nokta delikler oluştuğunda, kısık ateşe alın. Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın. Pilavı 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra tahta kaşık ile nazikçe karıştırarak servis yapabilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
buymuş, dökülüyor, lapa, meğer, olmuyor, pilavının, pirinç, sırrı, tane, tel


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Forum Jump


Tüm Zamanlar GMT +1 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:55.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.
ankara escort ankara escort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort eryaman escort eryaman escort ankara escort eryaman escort kızılay escort escort ankara çankaya escort kızılay escort ankara eskort Antalya Seo tesbih
escort bayan mersin escort alanya eskort