Malzemeler:

2 1/2 su bardağı basmati pirinci

8 aş kaşığı zeytinyağı

2 baş orta boy soğan

doğranmış tavuk ya da koyun eti

tuz , karabiber, kırmızı biber

2 tane havuç

120 gr kadarçekirdeksiz kara üzüm

2 çay kaşığı char masala

1/2 - 1 çay kaşığı safran



Yapılışı:

Basmati pirinci ılık suyla yarım saat ıslatın.

Islattığınız pirinci birkaç defa yıkayarak ak suyunu akıtın. Tencereye ekleyin diğer malzemelerle beraber kavurun .

2,5 su bardağı kaynar su koyup ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu çektirin.

Tüm baharatlarla birlikte, safranı, tuzunu ve üzümleri ekleyin.

Et eklemek isterseniz baharatlarla beraber eti pişirip haşlanmış pirince karıştırıp demlendirin.