
31.Mayıs.2019, 03:33
|
Senior Member
|
|
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Ghana
Mesajlar: 111
|
|
Quabeli Palau
Malzemeler:
2 1/2 su bardağı basmati pirinci
8 aş kaşığı zeytinyağı
2 baş orta boy soğan
doğranmış tavuk ya da koyun eti
tuz , karabiber, kırmızı biber
2 tane havuç
120 gr kadarçekirdeksiz kara üzüm
2 çay kaşığı char masala
1/2 - 1 çay kaşığı safran
Yapılışı:
Basmati pirinci ılık suyla yarım saat ıslatın.
Islattığınız pirinci birkaç defa yıkayarak ak suyunu akıtın. Tencereye ekleyin diğer malzemelerle beraber kavurun .
2,5 su bardağı kaynar su koyup ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu çektirin.
Tüm baharatlarla birlikte, safranı, tuzunu ve üzümleri ekleyin.
Et eklemek isterseniz baharatlarla beraber eti pişirip haşlanmış pirince karıştırıp demlendirin.
|