Boromir
31.Mayıs.2019, 03:33
<div id="post_message_2214723"><blockquote class="postcontent restore "><i>Malzemeler:<br /><br />2 1/2 su bardağı basmati pirinci <br /><br />8 aş kaşığı zeytinyağı<br /><br />2 baş orta boy soğan <br /><br />doğranmış tavuk ya da koyun eti <br /><br />tuz , karabiber, kırmızı biber <br /><br />2 tane havuç <br /><br />120 gr kadarçekirdeksiz kara üzüm<br /><br />2 çay kaşığı char masala<br /><br />1/2 - 1 çay kaşığı safran <br /><br /> <br /><br />Yapılışı:<br /><br />Basmati pirinci ılık suyla yarım saat ıslatın. <br /><br />Islattığınız pirinci birkaç defa yıkayarak ak suyunu akıtın. Tencereye ekleyin diğer malzemelerle beraber kavurun .<br /><br />2,5 su bardağı kaynar su koyup ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu çektirin. <br /><br />Tüm baharatlarla birlikte, safranı, tuzunu ve üzümleri ekleyin.<br /><br />Et eklemek isterseniz baharatlarla beraber eti pişirip haşlanmış pirince karıştırıp demlendirin.<br /><br /></i>