lafonten
31.Mayıs.2019, 03:39
<div id="post_message_5052302"><blockquote class="postcontent restore "><b><i><span style="font-family: Palatino Linotype"><font size="4"><font color="#008000">Yüzündeki nur, al güllere dönüşür birden<br />Yüreğin can ikliminden, sözlerin nehirden<br />Hangi yıldız unuttu sende göz kırpışını?<br />Gülüşün aşk denizinden, gözlerin şiirden<br /><br />Güzelliğin, tüm renkleri söker bir resimden<br />İsmin, yankılar savurarak uçar sesimden<br />Hangi çiçeğin özünü çektin ki içine?<br />Rayihan gül mevsiminden, nefesin nesîmden<br /><br />Aşk uyanınca, düşer gönül vehmine hardan<br />Leyle gizlenir aşık, gam çekerek nehardan<br />Hangi kandil öptü ki nazenin yüreğini?<br />Ellerin nun pınarından, yüzün nevbahardan<br /><br />Şiirler döktüm avucuna; yıkandın baştan<br />Şairâne gözlerle geceyi söktün arştan<br />Hangi sabahın duasında okundu adın?<br />Suretin inci nakışından, siretin aşktan<br /><br />Sen aşkta muammayı oku, çekip kuyudan<br />Ben, gözlerini hatmedeyim, alıp uykudan<br />Hangi şulenin parmakları değdi saçına?<br />Mahlasın çöl kumundan, adımların ahudan<br /><br />İftarsız geldim sana, aşk içtiğim sahurdan<br />Yanakların kar efruzundan, sesin huzurdan<br />Hangi gecenin şafağından kalma gözlerin?<br />Kaşların ay billurundan, kirpiklerin nurdan.<br /><br /><font color="#417394">Kadim</font> <font color="#417394">Dolunay</font></font></font></span></i></b>