PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahşer

lafonten
31.Mayıs.2019, 03:39
<div id="post_message_5112132"><blockquote class="postcontent restore "><b>Köşebaşına bırakılmış şüpheli bir paket gibi bakıyorsun bana.<br />Avucumda bir resim. Rüzgar estikçe çoğalıyor. Acı bir öykü anlatır gibi bakıyor rüzgara.<br />Herkes taş kesiliyor. Işıklar sönüyor. Yıldızlar sönüyor. Oysa titreyen ayaklarım çığlık atarak sürgüne duran bir daldan başkasına ram olmamıştı.<br />Sıkıntım artıyor.<br />Temmuz, ter ve tuz.<br />Camilere koşan çocuklar. Elifbalar. Takkeler. Başörtüleri. Sararan kayısılar.<br />Lakin sıcak, ırak iklimler gibi. Bir ter boşalıyor sırtımdan. Mahşer diyor, unutma, yolum üzre perişan bir ölüm içre serçe. Mahşer. Allah’ım!..<br />Titreyen ayaklarım selatin bir camiin şadırvanına taşıyor beni.<br />Hep aynı yere ayak basılmakla yoşumuş taşlar. Bir hayalhanenin perdesini ardına kadar açan billur sesli çeşme. Köşede cenaze namazını bekleyen bir fani… bir serinlik düşüyor, ah ölüm!..<br />Avucumdaki resim kıpraşıyor, depreşiyor, camiin iri ve taş döşeli bahçesine bağrından bir tohum saçıyor. Ölüm ve elbet hayat.<br />Çeşmenin duru suyu resimden bir sayfa açıyor, yahud kapıdan itiyor da beni, bir koz düşüyor gecenin sessizliğine.<br />“İskele.<br />Güneş batıyor ve Ahmet Haşim’in renkleri.<br />İki can bir. Sımsıkı. Sıcak. Yayla havası baktıkları yer.<br />Sessiz harflerden yerle göğün kavuştakları akıyor.<br />Dik yamaç olup dökülüyor canlardan biri.<br />Dik yamaç olup dökülüyor canlardan diğeri.<br />Biri güneşle gidiyor.<br />Biri güneşe gidiyor.<br />Dupduru suya düşüyor adına hicran denen yaprak.”<br />Omzuma dokunan bir elle çıkıyorum resimden.<br />Zamansız sararıp düşen bir çınar yaprağı.<br />Üzerinde kufi bir yazı… Ah ölüm!…<br />Asırlık bir ağaca yaslanır gibi yaslanıyorum selaya. Tekrar Cuma diyorum, tekrar Adem a.s’ın tevbesinin kabul edildiği gün.<br />Ne güzel bir gün!..<br />Kapıları açık ne güzel bir gün!..<br />Dostum, ne güzel yaşadın, ne güzel öldün, ne güzel bir günde kavuştun Rabbine. Beli bükük kalsam da kulağımdaki ses hâlâ aynı ses: “mahşer”…<br /></b>