Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et... 
 
 
 
 
 
 Malzemeler
 
4 tane yufka 
 
400 gram kuşbaşı et 
 
2 su bardağı su 
 
2 tane soğan 
 
2 diş sarımsak 
 
Defne Yaprağı 
 
tane karabiber 
 
tuz 
 
 Beşamel sos için
 
1,5 su bardağı süt 
 
50 gram margarin 
 
2 çorba kaşığı un 
 
 
 Üstü için
 
50 gram rendelenmiş kaşar peynir 
 
 
 Hazırlanışı
Et bütün baharatlarla birlikte 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır. 
Un yağ ile kavrulur. 
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir. 
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. 
Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır. 
Yufka tezgaha serilir. 
Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir. 
Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz. 
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz. 
Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz. 
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz. 
Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.