
31.Mayıs.2019, 03:33
|
Senior Member
|
|
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Ghana
Mesajlar: 111
|
|
Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)
MALZEMELER 1300 gr Balkabağı 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Su 1 Soğan 4 Yemek Kaşığı Krema 2-3 Diş Karanfil Yarım Demet Dereotu Tuz, Karabiber Toz Müskat Kreton Ekmek (üzerine)
HAZIRLANIŞI Balkabağını soyup küçük dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ek edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip derhal servis yapın. Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.
|