[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Enginarı kesme tahtası üzerine alıp sapını 1-2 cm kalacak şekilde kesin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Alt taraftan başlayarak kalın dış yapraklarını elinizle tek tek koparın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Keskin bir bıçak yardımıyla sapının dış taraflarını bir kat halinde kesip alın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Alt kısmından 1-2 parmak kalacak şekilde, enginarı döndürerek yapraklı bölümünü 1 cm derinlikte ve bıçakla düzgünce kesin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Kalan dış yaprakları ve katı kısımlarını elinizle alın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Enginarın iç kısmında kalan yapraklı bölümünü göbekten ayırın.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Enginarın göbeğindeki uzun tüylü kısımlarını bıçakla temizleyin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Kalan ince tüylerini de bıçakla kazıyarak temizleyin.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Temizlediğiniz enginar göbeğinin iç tarafını yarım limonla ovun.
[Linkleri Görebilmek için ÜYE Olmalısınız!Hemen ÜYE OL!] Hazırladığınız enginarları kararmaması için bir limon suyu ek edilmiş suda bekletin.