Malzemeler:

2 su bardagi un

1 yumurta

1 cay kaşigituz

1/2 su bardagi ilik su

1su bardagi yikanip ayiklanmis kiyilmis ispanak

İcicin malzeme:

500 gr kiyma

1 sogan

yarim demet ince kiyilmis maydanoz

1 bircay kasigi tuz

1 cay kasigi karabiber

Yapilisi :

Unu cukur bir kaba koyuyoruz, ortasını acip, yumurtayı kiriyoruz, tuzuda koyalim, ilik suyu ek ederek yoguruyoruz. Kulakmemesi yumusakliginda hamur yapalim.. üstüne bir bez ile kapatalim ve 20 dakika bekletelim..

İci icin kıymanin üstüne sogani rendeleyelim maydanoz, tuz ve karabiberi ek edelim.hepsini pisirdikten sonra sogumaya birakalim.

Hamuru üc esit parcaya bölelim, masaya bir parca un serpelim ve merdane ile 2 mm kalinliginda acalim.

3 cm'lik kareler seklinde keselim, nohut büyüklügünde kıymaları içine koyalim. ucgen, bohca şeklinde kapatalim. ve kenarlarini yapıtiralim.



Tencereye 1 lt. su koyalim, 1 tatli kasigi tuz ek edip kaynatalim. Hazirladigimiz mantilari icine atip 10-15 dakika pisirelim.daha sonrada bir su bardagi kiyilmis ispanagimizida koyalim 1-2 dakika sonra ocaktan alip biraz sogumaya birakalim.



Sosu icin;

250 gr yogurt

iki dis sarimsak

1 tatli kasigi nane

1 corba kasigi tepeleme tereyagi

1 tatli kasigi kirmizi toz biber



Haslanmis mantiari suzekli kepce ile servis tabagina alalim, sarimsakli yogurt ek edelim.

Tereyagini eritelim, toz biberi ek edelim kisik ateste bir iki dakika kizartalim, mantiların üstüne gezdirelim.AFİYET LER OLSUN.