
31.Mayıs.2019, 03:32
|
Senior Member
|
|
Üyelik tarihi: 23.Mayıs.2019
Nereden: Ghana
Mesajlar: 111
|
|
çilekli Turta
MALZEMELER: 400 gramlık tart ya da milföy hamuru. Yaklaşık 50 tane yabani çilek 15-20 küçük çilek 5 gramlık 2 tane jöle 20 gr. un veya mısır nişastası 60 gr.(4 çorbakaşığı) tozşeker 4 yumurta yarım limon Biraz süt 1/2 su bardağı çilek şurubu Beyaz Şarap Nane
HAZIRLANIŞI Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekerle beraber 3.5 dl. sütü kaynatın. 3 yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın,içine un yada nişasta ve çilek surubunu ekleyin. Uzun süre çırpın. Sonra elde edilen kremaya azar azar kaynayan sütü ekleyin. Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla kaplayın. Spatulayla düzelttiğiniz hamurun artanını kordon şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bırakın. Turtayı fırından çıkarın,folyo ve kuru fasulyeleri alınihazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Ortasını da kenarlarını da bütün ve ikiye doğranmış çilekler,nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
|