1/2 paket kabartma tozu<LI class=listTit>Şerbeti için
1 su bardağı canderel spoonful (10 aş kaşığı, 10 gr) 38 kcal
1 su bardağı su
1 dilim limon
3 kesme şeker (10 gr) 40 kcal
Hazırlanışı:
Yumurtaları bir kaba alıp, mikserle iyice köpürene kadar çırpın. Vanilya, yoğurt, un ve irmiği ek edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ekledikten sonra çok kısa süre karıştırıp peçeteyle yağlanıp irmik serpilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp dilimleyin ve ılımaya bırakın.
Şerbet için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın, 15 dakika şerbet koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sıcak şerbeti ılıyan tatlıya döküp birkaç saat dinlendirin. Hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.